Manfred Stiekema, keurslager

Vlees voor de fijnproever

Kiest u bewust en houdt u van eten? Geniet u van een goede karbonade of rollade of een overheerlijke sparerib? Het Boerenhof varkensvlees dat u koopt bij uw slagerij voldoet aan úw eisen: smaakvol vlees met oog voor dier én milieu. Bij uw ambachtelijke slager maakt u namelijk nu kennis met het lekkerste varkensvlees. Voor fijnproevers zal de keuze voor Boerenhof niet moeilijk zijn! 

Het verschil is te proeven!

Boerenhof varkens zijn afkomstig van Hollandse boerderijen. Hoewel u ook zonder verstand van de varkenshouderij een goed stuk vlees wel kan waarderen, leggen we u met liefde uit waarom wij als slagerij graag een kijkje in de stal nemen. 

Varkens die het naar hun zin hebben

Onze Boerenhof varkens scharrelen vrolijk door het hok. Het zijn varkens van het Pietrain ras. Ze hebben het goed bij onze boeren. Onze varkenshouders zijn familiebedrijven met liefde voor het vak en voldoen aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkens- vlees. In hun bedrijfsvoering staat duurzaamheid en dierwelzijn centraal! 

Dag- en nachtritme

Varkens hebben bijvoorbeeld een dag- en nachtritme. Ze krijgen veel bewegingsruimte en vermaken zich met speeltjes. Daarnaast zijn ze gehuisvest in groepen, want het varken is een sociaal dier. Deze goede zorgen worden beloond met een gezonde vleesgroei. 

Droog en sappig

Het vlees van Boerenhof is sappig en droog tegelijk. Dat komt omdat het vlees minder overtollig vocht bevat. Hierdoor schroeit het vlees sneller dicht en blijft het lekker sappig. We stimuleren zo veel mogelijk het natuurlijk gedrag van de dieren en hebben de gezondheid van de dieren als prioriteit. Onze boeren zorgen ervoor dat het leven van de varkens op de boerderij zo veel moge- lijk aansluit bij de natuurlijke behoeftes van het varken. Ook het kortere transport zorgt voor minder stress bij het varken, wat beter is voor de smaak van het vlees. 

Vlees bereiden

U kunt vast niet wachten tot u dit vlees kan gaan bereiden. Wilt u tips over hoe u dit het beste kan doen, zodat u het vlees sappig en smaakvol houdt? Vraag dan uw slager om advies. Tot uw dienst en eet smakelijk! 

Manfred Stiekema, keurslager

Hoofdstraat 45a
9531AC Borger
0599236577

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 20:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten